Brieven met goederen

Als je regelmatig zaken besteld uit het buitenland of zelf wel iets verstuurd naar het buitenland dan zul je het misschien al wel mee hebben gekregen dat er een storm over aan het trekken is. Brievenpost met spulletjes erin is vele malen duurder geworden dan een simpele postzegel. Kort gezegd moeten brieven met goederen volgens internationale wetten per 2020 worden verstuurd als pakketten.

Wanneer andere landen dit doorvoeren zullen we later gaan merken, maar PostNL heeft dat per 1 januari doorgevoerd. Jammer genoeg maken ze niet bijzonder duidelijk waar deze regeling vandaan komt behalve dat de Wereldpostunie dit besloten heeft. Wij vonden dat wat vreemd en zijn op onderzoek uitgegaan en we kwamen al vrij snel uit bij de VS. De VS vinden dat ze benadeeld werden als het gaat om verzenden en hebben gedreigd om uit de Wereldpostunie te stappen. Dit zou wereldwijd forse gevolgen met zich mee kunnen nemen en dan stopt het niet alleen bij vertragingen met zendingen van en naar de VS.

Wat betekent dit allemaal nu voor de gemiddelde Nederlander? 

De VS zien China natuurlijk als DE (of 1 van de) grootste veroorzaker(s) van dit probleem. Wel eens besteld bij Aliexpress of Wish? Voor 1 euro verzendkosten heb je al snel iets leuks in huis en koop jij het niet meer in een winkel bij jou om de hoek of via internet bij een kleine webshop. Door deze nieuwe afspraken zullen deze verzendkosten tot het verleden gaan behoren en zal het een stuk interessanter gaan worden om toch weer in eigen land te shoppen.

Doordat het over een wereldwijde regeling gaat hebben alle webshops (en consumenten) in de wereld hiermee te maken. Dus van Etsy naar Aliexpress en weer terug naar onze eigen shop Heroic Tales.

En hoe zit het dan binnen Nederland?

Heroic Tales is in Nederland gevestigd en zijn brieven met goederen geen internationale zending meer. Hierdoor zijn er geen gevolgen voor de prijs voor dit soort brieven en kunnen wij onze sieraden, of in ieder geval het overgrote deel hiervan, nog steeds gratis naar jou toe sturen.