Wands van Harry Potter

In de boeken en films werden er heel veel verschillende wands gebruikt. Elke tovenaar of heks van Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, en daarbuiten, heeft een eigen wand of heeft er verschillende gehad. Het vaakst wordt het woord wand gebruikt, omdat Harry Potter geschreven is door de engelse J.K. Rowling, maar we kunnen natuurlijk ook spreken van een Harry Potter toverstaf of Harry Potter toverstok. Hierin is, behalve de taal, geen verschil.

In de boeken en bijbehorende films die je hieronder ziet werden deze wands natuurlijk gebruikt en deze zijn nu heel erg gewild over de hele wereld. Mede dankzij Warner Bros. en Noble Collection is dit nu ook mogelijk en kunnen wij, net als Harry, zijn vrienden en vijanden, ook de spreuken proberen met onze eigen wands welke replicas zijn van de versies die te zien waren in de films: 

  • Harry Potter and the Philosophers Stone / Harry Potter en de Steen der Wijzen 
  • Harry Potter and the Chamber of Secrets / Harry Potter en de Geheime Kamer
  • Harry Potter and the Prisoner of Azkaban / Harry Potter en de Gevangene van Azkaban
  • Harry Potter and the Goblet of Fire / Harry Potter en de Vuurbeker
  • Harry Potter and the Order of the Phoenix/ Harry Potter en de Orde van de Feniks
  • Harry Potter and the Half-Blood Prince / Harry Potter en de Halfbloed Prins
  • Harry Potter and the Deathly Hallows / Harry Potter en de Relieken van de Dood (films 7.1 en 7.2)

Verreweg de meeste wands die zijn gemaakt zijn de Character Edition wands elk met een eigen design, een naamclip en een stevige doosje om de wand in te displayen, bewaren of vervoeren. Dan is er ook nog een editie uitgebracht die veel mensen kennen met de naam Olivander. Hier zijn er nog maar een aantal verschillende van op de europeesche markt, waar dit er ruim 10 jaar geleden meer waren. Tussen de wands zelf van de Character Edition en de Olivander editie zit er geen verschil, maar mag je het verschil zoeken in het doosje. Waar bij de Character Edition het doosje, met een plasticen inlage, simpel is is het doosje van de Olivander editie luxer uitgevoerd. Deze is gemaakt als een replica op basis van de doosjes die je in de winkel van Olivander kon zien, tijdens Harry Potter and the Philosopher's Stone, en heeft een zachte fluwelen inlage met bijbehorende franjes. Dit maakt de betoverende ervaring compleet en kun je klaar gaan staan om je eerste spreuk te oefenen.

Aan ons wordt ook regelmatig gevraagd: Wat is de lengte van Harry Potter's wand? Wij zullen hier de toverstaf van de belangrijkste personen met jou doornemen.

Lengte toverstaf Harry Potter: 27,8 cm

Gemaakt van: Hulst en de staartveer van een feniks als kern.

Olivander zelf vond dit een zeldzame combinatie en wist Harry te vertellen dat de feniks van wij de veer was nog maar één andere veer had gegeven en die veer was verwerkt in de staf van Tom Riddle / Marten Vilijn die later groot zou worden als Hij-die-niet-genoemd-mag-worden, Jeweetwel en Duistere heer Voldemort.

Later zou Harry nog andere wands in zijn handen krijgen en vocht o.a. met de staf van Hermione Granger / Hermelien Griffel, Draco Malfoy / Draco Malfidus en de staf van Dumbledore / Perkamentus die ook een eigen naam had en bekend stond als the Elder Wand / de Zegevlier.