Hogwarts Legacy

Wat is Hogwarts Legacy?

Hogwarts Legacy is de langverwachte game van Portkey (Warner Bros.) en Avalanche Software waar Harry Potter fans van de hele wereld zich maar al te graag in zouden willen verliezen. De gameplay is een volledig open world RPG die zich afspeelt in de Wizarding World en de locatie is natuurlijk in en rondom Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. In deze game ontwikkel je je eigen character en word je ook door de Sorting Hat gesorteerd. Nadat dit alles heb je wel wat inhaalwerk te doen, want je begint namelijk niet als eerstejaars, maar als vijfdejaars leerling. Je gaat dus naar de lessen, naar je Common Room (leerlingenkamer), Hogsmead (Zweinsveld) en allerlei andere bekende en onbekende plekken van Zweinstein. Tijdens dit alles mag je op onderzoek uit, of moeten we zeggen op avontuur, en ga je allerlei zaken kunnen upgraden. Door upgrades te doen, betere spullen te vinden of door ze zelf te maken van spullen die je in the Room of Requirement (Kamer van Hoge Nood) kunt halen.

Hieronder vind je de State of Play uitzending met de release date voor Hogwarts Legacy

Wat is de release date?

Wanneer komt Hogwarts Legacy uit? Dat is een vraag die we heel regelmatig voorbij zien komen. Tijdens de State of Play van 17 maart 2022 is Hogwarts Legacy officieel aangekondigd voor "Holidays 2022". De verwachting is dus dat we deze game rond de kerst zullen kunnen gaan spelen.

Waar komt Hogwarts Legacy op uit?

Hogwarts Legacy komt uit op: PS4, PS5, Xbox One, Xbox series X en S, Nintendo Switch en pc. Je hoeft je dus compleet geen zorgen te maken dat je deze game niet zult kunnen spelen.

Development

Het spel is op dit moment nog niet af en de development ligt nog steeds bij Avalanche Software welke de game ontwikkelt op de Unreal Engine. Deze developer is sinds 2017 in handen van Warner Bros. Interactive, nadat ze waren overgenomen van Disney. Warner Bros. heeft er voor gekozen om de Harry Potter games: Harry Potter: Magic Awakened, Hogwarts Mystery, Harry Potter: Wizards Unite, Harry Potter: Puzzles and Spells en nu Hogwarts Legacy onder een apart label uit te brengen met de naam Portkey. 

In september 2020 werd de game al aangekondigd op een Playstation 5 evenement waar duidelijk werd op welke consoles deze uit zou komen , maar hier was de Nintendo Switch toen nog geen onderdeel van. De Nintendo Switch werd ook bevestigd tijdens de State of Play van 17 maart 2022.

Wel liep Hogwarts Legacy vertraging op en werd in januari 2021 de game uitgesteld naar 2022. Er waren veel fans die zich af begonnen te vragen of de game gecancelled was of nog zou worden. De geruchten in begin 2022 dat er 2 andere studios erbij werden gehaald wisten de vermoedens te versterken dat deze grote game wellicht een stap te groot waren voor Avalanche software. Of dit ook echt zo was blijft wat ons betreft bij een gerucht of anderzijds een keuze in bedrijfsvoering van Warner Bros. Interactive,

Is J.K. Rowling onderdeel van Hogwarts Legacy?

Nee, Joanne Rowling is niet direct betrokken bij de ontwikkeling van deze Harry Potter game en naar onze verwachting zal dat in de toekomst ook niet meer gebeuren.