Vlog en blog

Onze verzameling van vlogs, blogs, interessante video's en artikelen.

Onze eerste video

Briefzendingen van en naar het buitenland duurder

Als je regelmatig zaken besteld uit het buitenland of zelf wel iets verstuurd naar het buitenland dan zul je het misschien al wel mee hebben gekregen dat er een storm over aan het trekken is. Brievenpost met spulletjes erin is vele malen duurder geworden dan een simpele postzegel. Kort gezegd moeten brieven met goederen volgens internationale wetten per 2020 worden verstuurd als pakketten. Lees verder..

PostNL stopt met tweede bezorgpoging

Sinds afgelopen woensdag 16 oktober is PostNL gestopt met het opnieuw aanbieden van pakketten. 95% Van de gevallen worden al bij de eerste poging uitgereikt aan ontvanger of buur. Dit percentage is zo hoog omdat veel webshops steeds meer aanbod heeft wat betreft bezorgen of afhalen. Ook wij van Heroic Tales bieden diverse keuzes om het pakket zo makkelijk mogelijk bij jou te krijgen. Bij de overige 5% lukt vaak ook de tweede poging niet en gaat de zending vaak alsnog naar een PostNL-punt in de buurt. Dat is dus de reden dat PostNL de tweede poging geschrapt heeft. Ook worden pakketten op een afhaalpunt binnen 3 dagen opgehaald en heeft PostNL besloten de pakketten niet meer 2 weken vast te houden op een afhaalpunt, maar nog maar 1 week. Zo blijft er meer capaciteit over op de afhaalpunten bij een steeds groter wordende vraag van deze dienst.
Natuurlijk heeft dit ook een gunstig effect op het milieu, waar wij enorm blij mee zijn, omdat er minder onnodige kilometers worden gemaakt.

Update: Deze nieuwe regeling is ook van toepassing op zendingen uit het buitenland (regulier/Aliexpress/Wish).

De eerste beelden van Wizards Unite gameplay

Dit zijn de eerste beelden van de nieuwe mobiele game van Niantic. Een soort Pokemon Go, maar dan Harry Potter stijl. Harry Potter Go zeg maar. De officiële naam is Harry Potter: Wizards Unite en het is dan aan ons, als Harry Potter fans en tovenaars, om de Tovenaarswereld geheim te krijgen en te houden. Wij hadden al zin in deze game, maar na het zien van deze beelden beginnen onze handen pas echt te jeuken!

Bereid je alvast voor op jouw grote magische avontuur en koop hier jouw voorraden 

Heroes Dutch Comic Con een standhoudersverhaal van Heroic Tales

Het zit er weer op. Dutch Comic Con 2019 lente editie. Wij van Heroic Tales hebben weer enorm genoten van een geweldig leuk weekend al waren we alle 5 gebroken nadat de stand weer afgebroken, ingeladen en bij het magazijn uitgeladen was. Nu zien we vaak foto’s van jullie en jullie aanwinsten, maar je ziet weinig ervaringen van de standhouders.

Hoe ziet er nu eigenlijk een weekend uit aan de andere kant van de tafel? Hier ons verhaal.

Vrijdag 22 maart

Na een flinke periode van voorbereidingen zoals het regelen van extra voorraad, een prijslijst die een update heeft gehad, onze huurbus en de bezetting van de stand voor 3 dagen is het dan eindelijk zover, de vrijdag voor Comic Con. Heroic Tales gaat, na het ophalen en inladen van de gehuurde bus, onderweg naar Utrecht Jaarbeurs voor Heroes Dutch Comic Con lente editie 2019. Dit keer zijn Mark en Jordi, die voor het eerst achter de stand van Heroic Tales te vinden is, degenen die de stand opbouwen. Geen kleine klus, want 8 meter tafel en een mooie Diagon Alley vitrine, is met 2 personen toch flink doorwerken om toch een beetje op tijd genoeg klaar te hebben gezet voor het aankomende weekend. Veel mensen staan er niet bij stil, maar wij komen bij aankomst alleen de witte wanden, lege tafels en een paar stoelen tegen. Nadat de eerste containerlading binnen is kunnen we direct beginnen met de lakens over de tafels heen te leggen en gaan de eerste dozen open om alles netjes neer te leggen. Na een paar keer op en neer lopen is de bus leeg en kan het grote uitpakken beginnen. De uren gaan snel en de vooruitgang lijkt niet echt te willen, maar uiteindelijk krijgt het vorm tot we na een goede 4 uur opbouwen eindelijk een foto kunnen maken van een redelijk presenteerbare stand. Ja, er is nog genoeg werk te doen, maar morgenvroeg om 8 uur staan we weer hier en dan kunnen we met zijn vijven de stafjes en replica’s uitpakken en de prijskaartjes op de juiste plek zetten.

Zaterdag 23 maart

Van de vijf mensen zijn er deze keer drie nieuw en die vinden het allemaal spannend. Wat gaat er op hun af komen? Gaan ze het wel goed doen? Gelukkig is Mark, de eigenaar, niet ver weg en zijn er genoeg dingen al uitgelegd. Maar ook voor Mark is het spannend. Drie nieuwe mensen, waarvan Jordi al bekend is vanuit de fangroep die ook deze editie weer trots aanwezig is. Sharon en Chantal die helpen mee na een Facebook oproep en zijn eigenlijk vreemden voor hem. Hoe gaat dit lopen vraagt hij zich af.

Schijnbaar waren de instructies helder, want veel hoeft er niet gevraagd te worden. En naast Mark zelf heeft ook “Shabby” al veel ervaring en kan ook nog genoeg helpen oplossen waar nodig. Al snel op zaterdag is de toon gezet en is bij iedereen de koffie zijn werk gaan doen. Ja, we hebben er zin in!

Gelukkig hebben de extra veiligheidsmaatregelen niet heel erg veel effect op de sfeer in de dealerhal en zie je de mensen die voorbij komen genieten van de cosplayers en lopen te shaken van een handtekening die ze hebben kunnen scoren van Tom “Draco Malfoy” Felton. Jeetje, we zijn wel wat jaloers, maar er zit voor ons wellicht wel iets heel speciaals in de pijplijn.

De verkoop gaat goed. Dat is leuk natuurlijk, want eerlijk is eerlijk we staan een boterham te verdienen, maar de gezellige gesprekken is toch wel heer en meester tijdens zo’n weekend. Mark heeft voor het eerst in 8 cons geen verkoudheid en daadwerkelijk een stem over om mee te praten en dat is toch wel zo fijn.

Er komen oude bekenden langs, zowel bezoekers als andere standhouders, en dan praat je ook even bij. Ook Nick, een vast teamlid, komt even hoi zeggen met zijn vrienden en laat ook zijn nieuwe Funko’s zien die hij gescoord heeft. Zelfs een POP! waarvan hij niet wist dat deze bestond.

Ondertussen is het al halverwege zaterdag en zie ik een jongen zijn hand uitsteken die de eigenaar van Heroic Tales nog wilde feliciteren voor zijn 40e verjaardag die een paar weken eerder was. Achter zijn rug om was er een actie opgezet om Mark een extra leuke verrassing te bezorgen voor zijn verjaardag, maar tijdens dit weekend werd hij nog vaak gefeliciteerd en je kon hem er nog om zien stralen!

Dan gebeurt er iets en dan mag even alles vastlopen. Mark ziet een koppel die vaste klant bij hem zijn. Twee schatten van mensen die door haar ziekte hard getroffen zijn. “Ik moet even weg!” is wat de andere vier Mark horen zeggen en zien hem direct naar hen lopen. Deze mensen gaan hem aan het hart en wil even bijpraten met hen en het maakte hem niet uit hoe druk het was.

We gaan tegen het einde van de dag en Mick, een vaste klant van de webshop, nam even de tijd om Mark de hand te schudden. Erg leuk natuurlijk, want als webshop merk je niet altijd dat er iemand datzelfde pakket weer open gaat maken. Zo’n begroeting maakt het “echt” en dat geeft voldoening.

En het speciale ding, dat in de pijplijn zat, had nog maar één struikelblok. Tom Felton zou naar de stand van Heroic Tales komen als hij niet te moe zou zijn. Wat gaaf!!

De laatste mensen lopen voorbij en helaas krijgen wij het nieuws dat Tom te moe was en dat hij terug was gegaan naar zijn hotel. Enorm balen was dat zeg!

We leggen het blauwe zeil over de stand en gaan snel richting huis om daar het thuisfront nog even te zien voor de ogen dichtvallen na een zware dag. In de gang komen we Mick weer even tegen. Het blijft bij een vriendelijke blik. We zijn moe en de pijn in voeten en rug waren natuurlijk ook niet te voorkomen bij al dat stilstaan.

Zondag 24 maart

Zondagen zijn voor cons altijd wat rustiger. Er hoeft niet veel gedaan te worden voor we weer “open” zijn voor de vroege vogels en wij doen dan ook lekker op ons gemak. Om je heen zie je alle standhouders ook de “tent” weer openen en rustig nog wat dingen rechtleggen of -hangen.

Zoals voorspeld was de zondag ook erg leuk, maar een stuk rustiger dan de zaterdag. Ineens, uit het niets, zien we Remco en Laura komen. Deze twee vaste leden van het team konden deze editie niet meedoen, omdat de terugkeer van vakantie dat net tegenhield. Ze komen even hoi zeggen en kennis maken met de nieuwelingen achter de stand. Daarna lekker zelf als bezoeker rondkijken wat er te doen is. Groot gelijk hebben ze natuurlijk!

Later maken we een groepsfoto en was het jammer dat we Nick, die weer als bezoeker aanwezig was dit weekend, en Noëll er niet bij hadden.

Voor alles een eerste keer. Op zondag blijf Dutch Comic Con een uur langer open. Het werd al rustig en ook onze nieuwe poging om Tom Felton te zien was mislukt. Dan maar naar de rij om alsnog een handtekening te kunnen halen. Bleek hij net weg te zijn! Terug naar zijn hotel. BALEN!! Want die krabbel had zo mooi gestaan om de Marauders Map met al een aantal andere handtekeningen erop.

Op de terugweg zien Mark en Sharon, Chantal voorbij lopen op een raar soort stelten die meer weg leken te hebben van running blades uit de paralympics. Het gaat haar goed af en ze durft zelfs voorzichtig te springen. Het is duidelijk, daar wil ze voor gaan sparen! Zo vet!!

Goed, het is tijd. Het afbreken gaat redelijk vlot en we zijn daardoor snel onderweg naar het zuiden van het land. Jordi en Shabby slaan rechtsaf richting Breda en Chantal, Sharon en Mark linksaf richting Tilburg.

Iedereen was moe, maar we hebben een geweldig weekend gehad met jullie! Wij zien jullie graag weer in november, want onze stand is al geboekt.

Wandelstok Lucius Malfidus / Malfoy

Toverstaffen

Naar het product

Naar het product

Zwaard van Griffoendor / Gryffindor

Spiegel van Neregeb / Mirror of Erised

Naar het product

Naar het product

Zandloper Hildebrand Slakhoorn / Horace Slughorn

Zweinstein / Hogwarts pin collectie

Tijdelijk geen link

Naar het product